MIA pentru afaceri: Plăți Instante și Comisioane minime



BPay implementează MIA pentru afaceri: Plăți Instante și Comisioane minime
 

Cu mândrie anunțăm lansarea serviciului MIA pentru afaceri, o soluție inovatoare care permite companiilor să accepte plăți rapid și eficient prin intermediul codurilor QR sau a linkurilor de plată. Această inițiativă reprezintă următorul pas în dezvoltarea sistemului MIA Plăți Instant, lansat de Banca Națională a Moldovei (BNM) în primăvara anului 2024. 

Beneficii pentru afaceri 

Unul dintre principalele avantaje pentru afaceri este comisionul unic aplicat la acceptarea plăților, care nu depășește 0,8% pentru majoritatea afacerilor.  

MIA pentru afaceri asigură, de asemenea, o disponibilitate rapidă a fondurilor, transferurile fiind realizate în doar 10 secunde. Acest lucru permite o gestionare mai eficientă a finanțelor pentru companii, facilitând fluxul de numerar și reducând dependența de alte forme de creditare pe termen scurt.

Mai mult ca atât, afacerile conectate la MIA, vor oferi o metodă de plată modernă și accesibilă clienților schimbând modul în care se efectuează plățile.
 

Cum au loc plățile cu MIA

După conectarea sistemului MIA, comerciantul are posibilitatea să genereze coduri QR sau link-uri de plată. Clienții, vor putea să achite fizic, scanând codul QR în magazin sau online accesând un link (în cazul E-commerce). După, utilizatorul confirmă tranzacția din aplicația sa bancară.

Datorită implementării la nivel național, plățile prin MIA sunt suportate de toate sistemele bancare, deci indiferent la ce bancă se deservește cumpărătorul, comisionul va rămâne minim.
 

După confirmarea tranzacției, banii sunt livrați în contul comerciantului, iar cumpărătorului îi este eliberat bonul fiscal.

Tipuri de Coduri QR 

Pentru a răspunde diverselor nevoi ale afacerilor, MIA oferă trei tipuri de coduri QR: 

1. Cod QR Static: Acesta poate avea o sumă predefinită de comerciant sau o sumă adăugată de cumpărător. Dacă nu este utilizat, codul expiră după 30 de zile de la generare.

2. Cod QR Dinamic: Generat în funcție de comandă și utilizabil o singură dată. Durata de viață este setată de comerciantul care îl generează. 

3. Cod QR Hibrid: Un cod QR static cu posibilitatea de actualizare a sumei. Acesta poate fi afișat sub formă de imagine sau abțibild la casele de marcat.
 

Conectarea plăți prin QR și Link

Companiile interesate pot activa MIA pentru afaceri contactând departamentul de vânzări al BPay – concate. Acestea vor putea alege metoda preferată de acceptare a plăților, fie prin coduri QR afișate la punctele de vânzare, fie prin integrarea unui buton de plată MIA în magazinele online pe care le gestionează. 

Pentru a accepta plăți prin coduri QR sau linkuri, companiile vor obține un cont business conecntat la sistemul MIA pentru iar la necesitate vor obține echipamentele necesare pentru afișarea și scanarea codurilor QR. 

Concluzie 

MIA pentru afaceri, oferit de BPAY, reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru companiile care doresc să simplifice procesele de plată, să economisească prin comisioane reduse și să beneficieze de transferuri rapide. Această inovație nu doar îmbunătățește experiența de plată a clienților, ci și optimizează gestionarea financiară a afacerilor.

Pentru mai multe informații și pentru a activa MIA pentru afaceri, vă îndemnăm să contactați departamentul comercial al BPay la numărul 022 81-30-30 sau pe poșta electronică sales@bpay.md